Leergang Kiezen voor bestuurswerk (NIEUW)

 

Wilt u meer invloed hebben op het beleid van het huisartsenvak? Wilt u zich verder ontwikkelen en uw kennis verbreden? Bent u benieuwd of bestuurswerk iets voor u is?
Dan nodigen wij u graag uit voor onze Leergang 'Kiezen voor bestuurswerk'. Deze training leert u in 6 dagdelen of het bestuurswerk bij u past en helpt u in het ontwikkelen van persoonlijke en professionele groei. De Birkman-analyse is onderdeel van deze training. Daarnaast ervaart u ook het vak in de praktijk: u bent 1 dag lid van het LHV (kring)bestuur. 

Leerdoel

Onze ervaring met het trainen van hoog opgeleide professionals leert dat u kracht vooral ontleent aan de ratio, de inhoud, de feiten. De stem van uw behoeften, gevoel en intuïtie, is vaak on(der)ontwikkeld. Tijdens de training Persoonlijke Kracht leren we u hoe u de ‘harde’ kanten van uw werk kunt verbinden met deze ‘zachte’ kanten van uw gedrag zodat er een duurzaam evenwicht ontstaat tussen ratio en emotie. Zo ontstaat authentiek en dus geloofwaardig (zelf-)leiderschap.

  • U weet of het bestuurswerk bij u past en kunt een bewuste en gedegen keuze hierover maken. 
  • U ontdekt nieuwe kennis en inzichten voor persoonlijke groei.
  • U leert op ervarende wijze wat bestuurswerk inhoudt. 

Resultaat
U hebt een belangrijke stap gezet op weg naar het behalen van uw overall ontwikkeldoel. Uw zelfinzicht en zelfbewustzijn hebben een boost gekregen. U hebt uw eigen gedrags- en handelingsrepertoire uitgebreid door nieuwe inzichten en met nieuwe tools. U weet waar, wanneer en hoe u hiermee in de dagelijkse praktijk kunt oefenen en wat dit zal opleveren. U ervaart empowerment, groei en vertrouwen.

Inhoud

De eerste dag staat in het teken van het vergroten van het zelfbewustzijn, onder meer door inzet van de Birkman-methode. Een gedragsmeetinstrument dat zowel u als de trainer snel en verdiept inzicht biedt in de oorsprong van uw gedrag en de effecten daarvan. 

Vier weken later ontmoeten wij u weer om met de module Persoonlijke kracht aan de slag te gaan. In deze module nemen we het woord ont-wikkelen heel letterlijk. De wikkels rondom de kern van elke deelnemer wordt verwijderd en we richten ons op wat u tegenhoudt te groeien. Elke deelnemer krijgt een uur lang de vloer. In dat uur ontvangt hij/zij een zeer intensieve, op maat gemaakte wokshop die veelal leidt tot een persoonlijke doorbraak. De mede deelnemers zijn lerend publiek, vaak met een actieve rol. Dit levert alle deelnemers in elke ronde nieuwe kennis en inzichten op. 's

In de avond kunt u in gesprek met een LHV bestuurder tijdens een haardvuursessie. Hij/zij vertelt u over persoonlijke ervaringen, welke persoonlijke belemmeringen hij/zij tegenkwam in de rol van bestuurder en de overwinningen. Tevens vertelt hij/zij u hoe hij/zij door persoonlijke kracht in staat is geweest zichzelf of zijn omgeving te veranderen.  De volgende ochtend gaan we verder met de module Persoonlijke kracht en blikken we terug op de haardvuursessie en bespreken uw ontwikkelvraag en hoe dit aansluit op uw ontwikkeldoelen.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
Accreditatie18 punten
KostenLeden € 1250,- / Niet-leden € 2250,-
Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academie@lhv.nl of bel 085-0480072 / 06-28760293.

Programma

Dagdeel 1+2 : Bespreken rapportage Birkman-analyse en bespreken ontwikkelvraag 
Dagdeel 3+4 : Persoonlijke kracht (ochtend en middag)
Dagdeel 5     : Haardvuursessie met insprirerende spreker (avond incl. overnachting)
Dagdeel 6     : Persoonlijke kracht en terugblijk haarvuursessie (ochtend)

Iedere deelnemer kan tijdens de training een aanvraag indienen bij de LHV Academie of rechtstreeks bij het LHV landelijk - of één van de LHV kringbesturen om een dag mee te lopen met één van de bestuurders. 

Trainer(s)
Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.